úterý 7. srpna 2012

Aquarium Mikulov aneb Źroutka se vrací na místo činu

Vzhledem k tomu, že se většinu svého pobytu v Mikulově Žrouti stravovali v restauraci Aquarium, kde jim opravdu chutnalo, rozhodla se zde Žroutka dopřát své rodině pocházející z chudého kraje Slezského trochu rozptýlení a při společné návštěvě Mikulova je zatáhla právě na toto místo. V horkém jihomoravském podnebí jim přišlo vhod posezení ve stínu slunečníků, kde se jim o zábavu postarali dva papoušci Žako. Žroutka opět neodolala a poručila si ledové víno jako aperitiv. Žroutčina rodina však zklamala, s argumentem máme žízeň, si objednali pivo. Žroutka zklamání neskrývala, jelikož doufala, že si dají společně lahvinku Rulanského šedého, které jí i Žroutovi tak chutnalo.
Nicméně si vše vynahradila. Vepřová panenka na čerstvém tymiánu s višňovou omáčkou neměla chybu, kroketky zářily jako sluníčko. Zbytek osazenstva si taky pochutnal. Špagety s grilovanými krevetami, rukolou a sušenými rajčátky zakápnuté bílým vínem, marinovaná krkovička na grilu podávaná na dřevěném prkýnku se selskou přílohou a na své si přišla i malá Žroutka, odpůrkyně masité stravy. Grilovaný lilek se zeleninou a gratinovaným kozím sýrem chutnal nejen jí.
Všichni byli spokojeni a Žroutka pyšná jak to hezky vymyslela :-)

A ptáte se kde byl Žrout? Ten se výletu zřekl s vidinou užívání si v Praze bez dozoru Žroutky.
Nutno však podotknout, že kromě pravidelných návštěv restauračních zařízení čtvrté cenové kategorie splnil důležitou úlohu a to úlohu porodní asistenky naší kočičky Miy.

Žádné komentáře:

Okomentovat