pondělí 30. července 2012

Úžasná kachna z Nuslí

"Doufám, že nám tohle místo nepomluvíte na tom svým blogu," přivítal Žrouty jejich kamarád v pražské restauraci U Bansethů v Nuslích, jejíž součástí je i malý pivovar Bašta. Onen kamarád si tohle místo, které takřka sousedí s nuselskou radnicí, oblíbil natolik, že tam uspořádal předsvatební večeři pro mnoho svých známých (většinou Američanů), kterým vychvaloval tamní domácí pivo i kuchyni.
Nutno říct, že nelhal a neměl tak důvod k výše vyjádřeným obavám. Jediným mínusem bylo příšerné vedro venku a bohužel i v lokále. O to s větší láskou se musel Žrout věnovat popíjení domácího piva, které mu mimochodem velmi chutnalo.
To nejlepší (z gastronomického hlediska) ale mělo teprve přijít. Žroutka si totiž objednala kachnu, nad čímž si nejdříve Žrout klepal na čelo se slovy "v takovým vedru si dáváš kachnu??". Když ale viděl, jak opeřenec na talíři vypadá a voní, začal doslova prosit o pár soust. Z nich může místopřísežně prohlásit, že lepší kachnu jedl stěží za svůj život. Dokonce se dožadoval obsluhy, aby mu prozradila recept! Ke svému zklamání se dozvěděl, že "doma si ji takhle asi neudělá", schází mu totiž konvektomat. Dozvěděl se ale, že kachnu u Bansethů polévají mlékem (je to prý lepší na kůžičku) a vnitřek plní nádivkou, která nasaje mastnotu. Skvělá záležitost!
Na webových stránkách restaurace se mimochodem dá dočíst, že připravují nejlepší řízky v zemi, což je výzva pro další návštěvu.

Žádné komentáře:

Okomentovat