pondělí 16. července 2012

Něco pro mlsné jazýčky

Žrouti milují sladké a to hlavně ovocné dortíky, horkou čokoládu a mléčné koktejly.
Kromě toho, že pravidelně navštěvují kavárnu Šlágr na Francouzské ulici v Praze, kde na vás dýchnou třicátá léta, jim jejich mlsný jazýček nedá pokoj ani na dovolené. A proto na svých toulkách po jižní Moravě navštívili několik kaváren a cukráren.
První z nich byla Zdravá kavárna pod mikulovským náměstím. Tyto prostory jsou taková všehochuť. Částečně kavárna, obchůdek se zdravou stravou a přírodní kosmetikou a nad krámkem jsou k dispozici 4 pokojíky, kde se můžete ubytovat. Z nabídky samotné Žrouti moc odvázaní nebyli. Žroutka si potrpí na vlastní tvorbu, zde však byly k dispozici pouze dovážené dezerty, které jsou k zakoupení v každé "lacinější" cukrárně jako např. pravý řecký jogurt s ořechy a medem v keramické mističce či čokoládové Tartuffo. 
Ne že by si Žrouti nepochutnali, ale to pravé ořechové to taky nebylo. Trochu to kazilo dojem kavárny z jejíž prostředí byla Žroutka celá nadšená. Dokonce většinu doby ignorovala Žroutovu přítomnost a běhala po kavárně s foťákem. Roztomilá zákoutí jako košík s pletením a plyšovým medvídkem či ptáčci v kleci jí fascinovali. Žrout se snažil mít pochopení a mezitím tajně ujídal z její misky.Oba si tedy přišli v podstatě na své a odcházeli z kavárny s dobrým pocitem.
Na výletě do Valtic navštívili zámeckou kavárnu Café Liectenstein. Obsluha zde byla milá, ale rychlost obsluhy se rovnala závodu hlemýžďů což Žrouty nevyvedlo tentokrát kupodivu ani trochu z míry. Možná to bylo způsobeno jihomoravskou náladou jejíž dávku si doplnili několik minut před tím v zámeckém sklípku. Dortíky Žrouty moc neuchvátily, ale smlsli si na čerstvých koláčcích a Žroutka si poručila medový čaj s bylinkami. Žrout vyrovnal hladinku alkoholu dvěma deci bílého vínka z místních sklepů a oba se vydali do muzea mučících nástrojů v zahradách valtického areálu.
Těsně před odjezdem zašli posnídat do Cafe Petit. Na jídlo si sice museli nemalou chvíli počkat, ale čekání stálo za to..Žroutka si dala palačinku s tvarohem, nutelou a čokoládou..Lepší palačinku snad nejedla. Až měla boule za ušima. Žrout si poručil Irskou snídani, která se skládala z fazolí, párečku, slaniny a míchaných vajíček a zeleninové oblohy. Oba si moc pochutnali a alespoň na chvíli si zlepšili náladu, jelikož z Mikulova se jim zpátky do Prahy vůbec nechtělo.

Žádné komentáře:

Okomentovat