pondělí 29. října 2012

večeře na zámku ( Chateau st. Havel)

Tak včera se Žrouti rozšoupli a večeřeli na zámku. Zúčastnili se totiž festivalu Vůně podzimu a navštívili restauraci Chateau St. Havel, která se nachází v prostorách Krčského zámečku.
Žroutka byla prostředím přímo unesena. K dokonalosti by jí už snad stačila pouze limuzína s vlastním řidičem, která by jí odvezla až ke vchodu restaurace a poté zpět do její krásné vily na Ořechovce.
Bohužel se musela spokojit s MHD a bytem na chodovském sídlišti, nicméně ani to jí nezkazilo atmosféru a chuť perfektně připraveného jídla.
Večeře začala malými pozornostmi podniku (Žrout tomu říká amouse-bouche).Jako aperitiv portské , poté carpaccio se sýrem ve formě jednohubky a domácí chléb s máslíčkem.
Dále silný vývar z hovězí oháňky se zeleninovým julienne, fritátovými nudlemi a čerstvě sekanou petrželkou.
Hlavním chodem byla pečená křepelka podávaná s gratinovaným bramborovým pyré, karamelizovanými kaštany a ostružinovým demi glace (původně byl avizovaný hřbet z muflona, bohužel muflon došel, což bylo jediné zklamání večera, obsluha se za to asi tisíckrát omluvila a jako kompenzaci nabídla přípitek zdarma) a na závěr šípkovo-jablečný koláček s marénem (tj. sněhem z bílků) a anglickým krémem. Ten teda Žroutce moc nechutnal, zdál se jí přeslazený, ale Žrout s tím problém neměl a snědl obě porce :-)
Sečteno, podtrženo..Žrouti se moc dobře nadlábli a toto místo rozhodně doporučují a to hlavně pro příležitosti romantických setkání..




Žádné komentáře:

Okomentovat